Забронювати апартаменти можна по телефону
098 457 5330, або надішліть заявку

Їдемо до Львова

Площа Ринок ( фото львівянина stansky)


Львів має свою неповторну і колоритну мелодію, присмачену терпкими кавовими нотками, що звучить вже сім з половиною століть. Це справжня казка, що вражає кожного, хто хоча б раз відвідав місто Лева.

Перефразовуючи відому середньовічну примовку, можна впевнено сказати, що до Львова ведуть всі дороги, окрім хіба що морських. Ви легко дістанетесь до міста на власному авто, літаком, потягом чи рейсовим автобусом.

Зійшовши з потяга на залізничному вокзалі Львова, ви відразу відчуєте своєрідну атмосферу міста. Здається, що знаходишся десь у серці Європи. Ось-ось з-за рогу з’явиться англійський поліцейський у традиційній уніформі і шоломі «боббі». А по перону пройдуть поважні джентльмени...

Залізничний вокзал Львова ( фото від chance  ) 


Дійсно, архітектура вокзалу витримана у консервативному європейському стилі минулого століття. Навіть телефонні будки на пероні не стали виключенням.
Автором проекту вокзалу, що відкрився у 1861 році був Юліан Захаревич, відомий у Львові архітектор. Але вже за 50 років споруду вдосконалив Владіслав Садловский, що запропонував оновлений проект львівського залізничного вокзалу. На той час це була наймодерновіша і найдивовижніша громадська споруда у Європі, обладнана системами вентиляції та опалення, електричним освітленням і ліфтами.

Переживши епохи, витримавши руйнації і не завжди доречні реконструкції, вокзал є своєрідною візитівкою, що відображає стиль і особливий дух самого міста. Цієї осені вокзал святкує свій 149 день народження, але й досі залишається однією з найкращих споруд у Європі.
Архітектурна пам’ятка 19 ст. наразі пережила ще одну реставрацію і капітальний ремонт приміщень. Тут передбачено все необхідне, щоб вимушене очікування на вокзалі для подорожуючих було зручним і комфортним. Звідси легко можна дістатися до центру міста трамваєм, маршрутним автобусом чи на таксі.

Львівський аеропорт ( фото з сайту
Львівський аеропорт обслуговує не лише внутрішні маршрути, але й міжнародні сполучення і приймає літаки з Італії, Туреччини, Іспанії, Німеччини, Австрії, Польщі, Росії. Аеропорт знаходиться досить близько від центру міста (близько 7 км.) і тролейбусом, маршрутним автобусом чи на таксі ви швидко доїдете до центру.

У Львові є кілька автовокзалів, що обслуговують міжміські і міжнародні автобусні сполучення. Тож туристи мають змогу доїхати до Львова з Європи чи з будь-якого куточка України. Від автовокзалів постійно курсує містом громадський транспорт.

Звичайно, подорожувати власним авто комфортніше, але маєте зауважити на специфіку центральних вулиць міста. Старовинна частина Львова абсолютно не придатна для великої кількості транспорту. Вузенькі, як на сучасного городянина, вулиці провокують велику кількість автомобільних пробок.

Історичний центр Львова ( фото з сайту "Путівник по Львову" )


Та й отримати справжнє задоволення від подорожі містом можна лише пішки. Адже лише так можна поринути у надзвичайну атмосферу Львова, злившись з його ритмом і розчинившись сповна у розмаїтті подій і видовищ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

залиште свій відгук...

Забронювати апартаменти можна по телефону
098 457 5330, або надішліть заявку