Забронювати апартаменти можна по телефону
098 457 5330, або надішліть заявку

Аптека-музей «Під чорним орлом»



Повертаючись вчора з роботи, звернула увагу на вікна аптеки: довга черга відвідувачів вишикувалася біля віконця, а всезнаюча тітонька-фармацевт щось зосереджено пояснювала покупцеві і дуже активно при цьому жестикулювала руками. У черзі кашляли, чихали і позіхали, обмінюючись вірусами і бактеріями, інші покупці. Звична картина для цієї пори року, адже сезонні хвороби ніхто ще не відміняв.

І подумалось мені, як ото раніше люди жили без такої кількості аптек за кожним рогом вулиці. Як обходилися без таблеток і сиропів, якими «щедро» заставлені вітрини?



Отож, хочу сьогодні запросити вас до львівської аптеки-музею. Це найстаріша у Львові аптека, що обслуговує городян з 1735 р. до сьогодні, але вже як державна аптека №15.



Музей знаходиться на пл. Ринок на розі вулиць Ставропігійської і Друкарської. Цікаво, чи уявляв військовий фармацевт на прізвище Наторп, відкриваючи аптеку «Під чорним орлом», що вона не просто функціонуватиме кілька століть, а стане справжнім музеєм, де у 16 залах зібрано більше 3 тисяч експонатів?



Інтер’єр аптеки перенесе вас на сотні років назад, бо меблі, розписи на стелі та аптечне приладдя максимально відтворюють старовинну атмосферу.



Тут ви безперечно дізнаєтесь про історію ліків, побачите аптечний посуд різних часів і аптечну лабораторію, велику бібліотеку старовинної медичної і знахарської літератури, екскурсоводи розкажуть багато цікавих історій про розвиток фармації.



Я певна, що екскурсія буде для вас цікавою і пізнавальною, адже у рамках блогу неможливо ані показати всі «багатства» аптеки-музею «Під чорним орлом», ані розповісти про всі її зали. До речі, тут можна придбати «Залізне вино» (сахарат оксиду заліза), яким тодішні аптекарі радили лікувати анемію.

Фотографії з сайту http://www.narodnapravda.com.ua

Немає коментарів:

Дописати коментар

залиште свій відгук...

Забронювати апартаменти можна по телефону
098 457 5330, або надішліть заявку